När är det fel att ta ett snabblån?

vad-kostar-ett-snabblån

För att kunna göra rätt behöver man ibland veta vad som är fel. När det gäller lån finns det en del olika saker man kan göra som är mindre bra och när det gäller snabblån, så finns det ännu fler. Att veta vad man ska undvika och vad man ska tänka på kan göra stor skillnad. Snabblån är inte alltid dåliga men det gäller att veta vad ett snabblån kostar samt när man bör låta bli att låna.

Låna inte för att amortera på andra lån

Ifall du redan har lån och krediter som är dyra och som kanske till och med är svåra att betala är det ibland svårt att få råd att betala av dem. Det kanske då är lockande att ta ett lån för att få råd med inbetalningarna för ett gammalt lån. På så vis kanske du till och med kan hålla dig flytande ett tag. Men det funkar verkligen inte i längden. Genom att ta fler lån gräver du bara en djupare grop. För även de nya lånen ska betalas och på dem kommer dessutom ränta. Har du det svårt ekonomiskt innan kommer det bara bli ännu värre om du lånar mer.

Dyrare än privatlån

Temporära lösningar funkar inte speciellt bra när man har en ekonomi som inte går ihop. Som bäst kan man hålla ihop det ett tag men sedan brukar det oftast bara braka ihop ännu värre. Ett snabblån är ganska dyrt jämfört med t ex privatlån och återbetalningstiden är vanligen bara 30 dagar. Fråga dig själv om din ekonomiska situation kommer att vara så pass mycket bättre om 30 dagar så du har råd med dina gamla skulder plus dina nya.

Ska du låna pengar för att betala av på gamla skulder, så skall du låna ett större belopp så att du kan återbetala hela den gamla skulden. Du måste då t ex ta ett privatlån som är billigare och på så vis samla dina gamla lån i ett nytt privatlån. Låna absolut inte bara för att betala av gamla räntor och avgifter.